مراقبت های بعد از جراحی گوش برای دریافت نتیجه بهتر از عمل باید طبق توصیه جراح انجام شود. این مراقبت ها کمک می کند تا دوران نقاهت راحت تر سپری شود و عوارض بعد از عمل کاهش و بهبود یابد. برای اینکه از نحوه مراقبت از زخم ، نحوه خوابیدن و فعالیت های بعد از عمل گوش میانی و خارجی بیشتر بدانید ، با این مقاله همراه شوید.
مراقبت از زخم بعد از عمل گوش
از جمله مهم ترین مراقبت های بعد از جراحی گوش رسیدگی مرتب به زخم و محل جراحی است. این کار باید طبق دستورالعمل جراح و با احتیاط بسیار انجام شود تا آسیبی به گوش جراحی شده نرسد. برای مراقبت از زخم معمولا توصیه می شود روزی چند بار پانسمان را باز کرده و ناحیه جراحی را با محلول ضدعفونی کننده تجویز شده شست و شو دهید. سپس با یک حوله تمیز و نرم ناحیه را خشک کنید اما از مالیدن زیاد آن قسمت خودداری کنید.
برای جلوگیری از خشک شدن محل زخم ، در صورتی که جراح مجاز بداند ، می توانید از وازلین یا کرم های مرطوب کننده استفاده کنید. از مالیدن وازلین و کرم به مقدار زیاد بپرهیزید و مطمئن شوید منقضی نشده باشند.
پانسمان گوش بعد از عمل استخوانچه
پانسمان گوش بعد از عمل استخوانچه که یکی از رایج ترین انواع جراحی گوش میانی است نقش مهمی در روند بهبود و نتیجه عمل استخوانچه دارد. پانسمان گوش بعد از عمل استخوانچه با پانسمان استریل انجام می شود تا از ورود باکتری ها و آلودگی ها جلوگیری شود و از خونریزی یا هر گونه ترشحات پس از جراحی جلوگیری کند.
پانسمان گوش بعد از عمل استخوانچه در روزهای ابتدایی پس از عمل ، باید خشک و تمیز بماند. زیرا هرگونه تماس با آب یا رطوبت می تواند خطر عفونت را افزایش دهد. همچنین ، پانسمان گوش بعد از عمل استخوانچه و سایر عمل های جراحی گوش میانی و خارجی باید به طور بررسی شود. در صورت مشاهده خونریزی یا ترشح غیرطبیعی از گوش ، باید به جراح گوش خود اطلاع دهید.
پانسمان گوش بعد از عمل استخوانچه معمولاً بعد از چند روز یا در فواصل تعیین شده توسط پزشک تعویض می شود. گاهی اوقات ، پانسمان جدید باید تا زمان بهبودی کامل روی محل جراحی بماند.
خونریزی بعد از جراحی گوش میانی
از آنجا که زخم گوش بعد از جراحی به طور کامل بسته نمی شود ، مقداری خونریزی طبیعی و قابل انتظار است. این کار برای جلوگیری از تشکیل هماتوم انجام می شود تا خون زیر پوست لخته نشود. اما در مواردی که خونریزی شدید و با علائمی همچون درد ، التهاب ، ورم و کبودی غیرطبیعی همراه باشد ، باید جراح را مطلع کنید.
ورم و کبودی بعد از جراحی گوش
ورم و کبودی از عوارض شایع و اجتناب ناپذیر بعد از هر عمل جراحی از جمله عمل گوش میانی و اتوپلاستی است. معمولا در یک الی دو ماه اول ممکن است ورم گوش را مشاهده کنید که در بیشترین حالت تا شش ماه هم می تواند به طول بینجامد. اما به مرور با طی شدن پروسه بهبود بهتر می شود و از بین می رود. هنگام مراقبت های بعد از جراحی گوش ، برای کاهش کبودی و ورم گوش بعد از عمل گوش باید سر خود را بالا نگه دارید و از هرگونه فشار به گوش ها بپرهیزید. استفاده از کمپرس سرد به ویژه در روزهای ابتدایی بعد از عمل نقش موثری در بهبود این علائم دارد.
استفاده از هدبند بعد از عمل گوش
یکی از مهم ترین مراقبت های بعد از جراحی گوش استفاده از هدبند مناسب است. از زمانی که جراح پانسمان را بر می دارد ، گوش ها در برابر ضربات و آسیب های ناگهانی نیاز به حفاظت دارند. پوشیدن هدبند مناسب با ویژگی هایی که دکتر بهروز امیرزرگر ، بهترین جراح گوش تهران توصیه می کند ، نقش مهمی در بهبود و نتیجه بهتر عمل دارد. مهم ترین نکات قابل ملاحظه در استفاده از هدبند در ادامه بیان شده است.
- استفاده از هدبند معمولا تا یک ماه بعد از جراحی تجویز می شود.
- در دو هفته اول بعد از جراحی باید به صورت مداوم و 24 ساعته از هدبند استفاده کنید. بعد از این مدت می توانید هدبند را به صورت ناپیوسته و دو یا سه بار در روز استفاده کنید.
- توجه کنید هدبندی که استفاده می کنید نباید خیلی سفت یا خیلی شل باشد. فقط فشار کمی برای حفظ موقعیت گوش ها کافی است.
- در مواردی مانند حمام رفتن ، ماساژ و مرطوب کردن گوش می توانید هدبند را بردارید.
جهت مشاوره مستقیم و رزرو نوبت با دکتر بهروز امیرزرگر فرم را پر کنید
نحوه خوابیدن بعد از جراحی گوش
نحوه خوابیدن یکی دیگر از مهم ترین مراقبت های بعد از جراحی گوش است که نیازمند توجه بسیار است. تا مدت زمان بهبود گوش ها باید به صورت رو به بالا و به پشت بخوابید به گونه ای که فشاری به گوش ها نیاید. سر را به کمک بالش بالاتر از سطح بدن نگه دارید تا ورم و درد بعد از عمل کاهش یابد. مراقب باشید که اصلا به پهلو نخوابید تا زمانی که فرم نهایی گوش ها ثابت شوند.
نحوه فعالیت در مراقبت های بعد از جراحی گوش
برای اینکه فعالیت های فیزیکی بعد از اتوپلاستی و جراحی گوش میانی آسیبی به گوش ها وارد نکند ، لازم است برخی نکات مهم را تا زمان بهبود گوش ها رعایت کنید. مهم ترین نکات در زمینه فعالیت های بعد از عمل عبارتند از :
- پرهیز از فعالیت ها و ورزش های سنگین مانند دویدن ، شنا و وزنه برداری تا حداقل دو هفته بعد از عمل گوش از جمله مهم ترین مراقبت های بعد از جراحی گوش خارجی و میانی است.
- از انجام کارهایی مانند خم شدن و حمل وسایل سنگین از جمله برداشتن بار بیش از 5 کیلوگرم بپرهیزید تا به ناحیه گوش ها فشار نیاید.
- از برقراری رابطه جنسی به مدت حداقل دو هفته پس از جراحی خودداری کنید.
- از فعالیت هایی که ممکن است کوچکترین فشاری به گوش ها وارد کند ، مانند نواختن سازهای بادی که نیاز به دمیدن دارند ، بپرهیزید.
- پیاده روی آرام و آهسته بدون ایجاد فشار به گوش ها بعد از عمل گوش میانی مجاز است.
- از حدود دو الی سه هفته بعد از عمل می توانید به تدریج به فعالیت های عادی خود بازگردید که البته تشخیص آن با جراح است.
مراقبت های بعد از جراحی گوش تا جایی که فرد به درستی آن را انجام دهد ، نتیجه بخش خواهد بود و رضایت از عمل را به همراه دارد. رعایت این مراقبت ها نقش مهمی در پیشگیری از بروز عوارض احتمالی بعد از عمل دارد. در صورت وجود هرگونه ابهام در خصوص نحوه مراقبت های بعد از جراحی گوش میانی و گوش خارجی بهتر است قبل از عمل با جراح خود صحبت و اطلاعات لازم را از او دریافت کنید.