09308250933

تمپانوپلاستی https://dramirzargar.com/

تمپانوپلاستی ؛ عملی برای ترمیم پرده گوش و بهبود شنوایی

مجله پزشکی
اشتراک گذاری مقاله

فهرست مطالب

تمپانوپلاستی نوعی عمل جراحی است که طی آن پرده گوش یا پرده تمپان ترمیم می شود و کاهش شنوایی ناشی از آسیب پرده گوش بهبود می یابد. گاهی این عمل علاوه بر ترمیم سوراخ پرده گوش یا پارگی آن ، با ترمیم استخوانچه های گوش میانی نیز همراه می شود. استخوانچه های گوش ممکن است در اثر عفونت یا عوامل دیگر آسیب ببینند. در این مقاله ، قصد داریم به بررسی دقیق تر عمل تمپانوپلاستی ، چگونگی و آثار آن بپردازیم.

 

تمپانوپلاستی https://dramirzargar.com/

 

تمپانوپلاستی چیست ؟

عمل جراحی تمپانوپلاستی که نوع ساده آن میرنگوپلاستی است ، برای ترمیم پرده گوش سوراخ یا پاره شده انجام می شود. پرده گوش یا همان پرده تمپان ، یک راه اساسی در انتقال ارتعاشات صوتی به گوش میانی است و آسیب دیدن آن بخشی از شنوایی را مختل می کند. دلایل گوناگونی از جمله ضربه ، عفونت یا بیماری های مختلف می تواند منجر به آسیب پرده گوش شود. در این شرایط عمل تمپانوپلاستی برای اصلاح آسیب وارد شده به پرده تمپان توصیه خواهد شد.

جراحی پرده گوش چگونه انجام می شود ؟

عمل جراحی ترمیم پرده گوش تحت بیهوشی عمومی یا موضعی بسته به صلاحدید جراح انجام می شود. برای انجام این عمل، جراح برشی را در قسمت پشت یا داخل کانال گوش ایجاد می کند و با بلند کردن پوست آن به پرده گوش دسترسی می یابد. بعد از دسترسی به پرده تمپان ، آسیب دیدگی با استفاده از روشی که بر اساس نوع آسیب ، میزان و محل آن تعیین می شود ، اصلاح خواهد شد. ترمیم پرده تمپان با قرار دادن قطعه ای از بافت های خود بیمار در زیر یا بر روی پرده گوش انجام می شود که میرنگوپلاستی نامیده می شود.

دلایل انجام تمپانوپلاستی

جراحی پرده تمپان ممکن است به دلایل گوناگون و معمولا با هدف رفع مشکلات گوش و شنوایی و بهبود کیفیت زندگی فرد انجام می شود.  از جمله مواردی که برای اصلاح و درمان نیاز به تمپانوپلاستی دارند عبارتند از :

  • سوراخ شدن پرده گوش : این اتفاق می تواند به دلیل عفونت گوش ، ضربه به گوش ، یا سایر آسیب های وارده به گوش رخ دهد و بخشی از شنوایی را مختل کند.
  • پارگی وسیع پرده گوش : عواملی همچون ضربه به گوش ، انفجار، یا آسیب های احتمالی دیگر می تواند منجر به پارگی پرده گوش شود و نیاز به تمپانوپلاستی داشته باشد.
  • عفونت گوش میانی : عفونت گوش میانی می تواند باعث آسیب به پرده گوش و استخوانچه های گوش میانی شود.
  • مشکلات شنوایی : سوراخ شدن یا پارگی پرده گوش می تواند باعث کاهش شنوایی شود و نیاز به عمل تمپانوپلاستی داشته باشد.
  • عفونت های مکرر گوش : عفونت های مکرر از جمله عوارض سوراخ شدن یا پارگی پرده گوش است که معمولا با جراحی پرده تمپان اصلاح خواهد شد.

انواع روش های تمپانوپلاستی

اگرچه تمپانوپلاستی در همه انواع آن ترمیم پارگی پرده گوش را هدف قرار می دهد ، روش های انجام آن گوناگون است. این که جراحی به چه شکلی و با کدام روش انجام شود ، تشخیص جراح مورد نظر خواهد بود. در بخش زیر ، رایج ترین انواع تمپانوپلاستی آورده شده است :

  • روش ترانس کانال : در این روش که با استفاده از میکروسکوپ یا آندوسکوپ انجام می شود ، جراح از طریق کانال یا مجرای گوش به پرده گوش دسترسی پیدا می کند. روش ترانس کانال معمولا زمانی استفاده می شود که سوراخ پرده گوش تقریبا کوچک است.
  • رویکرد اندورال میکروسکوپیک یا آندوسکوپیک : در این روش ، جراح از طریق یک برش کوچک در قسمت بالای کانال گوش به کانال و پرده گوش دسترسی پیدا می کند.
  • جراحی میکروسکوپیک از پشت گوش : در این روش ، دسترسی به پرده گوش از طریق یک برش در پشت گوش ایجاد می شود.

 

در ادامه ، توضیحات دکتر بهروز امیرزرگر ، بهترین جراح تمپانوپلاستی تهران را درباره پارگی پرده گوش و عمل تمپانو پلاستی بشنوید.

 

مزایای تمپانوپلاستی

عمل ترمیم پرده گوش با اصلاح پارگی و سوارخ پرده تمپان مزایای بسیاری را به همراه دارد و زندگی فرد را بهبود می بخشد. از جمله مزایای متعدد تمپانوپلاستی عبارتند از :

  • بهبود شنوایی : این عمل می تواند شنوایی را بهبود بخشد و به افراد مبتلا به کاهش شنوایی کمک کند.
  • کاهش عفونت های گوش : تمپانوپلاستی این مزیت را دارد که می تواند از عفونت های مکرر گوش و حتی عفونت های جدی تر در مغز جلوگیری کند.
  • بهبود کیفیت زندگی : این عمل می تواند کیفیت زندگی افرادی که دچار سوراخ شدگی پرده گوش یا سایر مشکلات گوش میانی هستند را بهبود بخشد.

مراقبت های بعد از عمل ترمیم پرده گوش

بعد از عمل تمپانوپلاستی ، بیمار باید مراقبت های خاصی را انجام دهد تا از بروز عفونت پیشگیری کند و بهبودی حاصل شود. از جمله  مراقبت هایی که باید بعد از جراحی انجام دهید در ادامه آورده شده است :

  • مهمترین مراقبت پس از عمل جلوگیری از ورود آب و رطوبت به داخل گوش تا زمان ترمیم کامل پرده گوش است که معمولا حداقل یک ماه می باشد.
  • ۳ روز پس از عمل بیمار می تواند استحمام کند و جهت جلوگیری از ورود آب به گوش از پنبه آغشته به وازلین یا تتراسیکلین در کانال گوش استفاده کند و پس از حمام و برداشتن پنبه با سشوار از فاصله دور گوش را خشک کند.
  • تا ۶ هفته پس از عمل از شنا پرهیز شود.
  • تا حداقل یک ماه پس از عمل از انجام ورزش های سنگین، زور زدن ، بلند کردن اجسام سنگین و فعالیت ورزشی شدید خودداری شود.
  • از باد انداختن در گوش (مثل باد کردن لپ ها جهت احساس باز شدن گوش) تا یکماه خودداری شود.
  • اگر عطسه ایجاد شد ، حتما با دهان باز باشد و از عطسه با دهان بسته و بستن دهان و بینی در زمان عطسه اکیدا خودداری شود.
  • داروهای تجویز شده توسط پزشک به طور مرتب و تا یک هفته مصرف شود.
  • جلسات معاینه توسط جراح که به صورت منظم تعیین شده باید پیگیری شود تا روند بهبود مورد بررسی قرار گیرد.

بهبود شنوایی بعد از تمپانوپلاستی

شنوایی فرد به تدریج در طول چند هفته بعد از عمل بهبود می یابد. ممکن است در ابتدا شنوایی کامل و مانند قبل نباشد ، اما با گذشت زمان و بهبودی کامل ، شنوایی به مرور به حالت عادی باز می گردد و حدود ۳ ماه بعد از جراحی شنوایی کامل خواهد شد.

عمل جراحی تمپانوپلاستی با اصلاح سوراخ ، پارگی یا هر نوع آسیب دیدگی پرده گوش ، کیفیت شنوایی فرد را بهبود می بخشد. برای این کار لازم است تا پیش از عمل مشاوره های لازم را از بهترین متخصص گوش و حلق و بینی و جراح مورد نظر بگیرید و در انتخاب او دقت کافی را به کار ببرید.

دکتر بهروز امیرزرگر - dramirzargar.com

دکتر بهروز امیرزرگر

دکتر بهروز امیرزرگر از متخصصین زبردست حوزه گوش و حلق و بینی و جراحی سر و گردن است. تمرکز اصلی ایشان بر انواع جراحی های گوش و رفع مشکلات شنوایی است. به علاوه ، جراحی های موفق بینی و سر و گردن را نیز در کارنامه دارد.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x